Brännbart material och vad man ska akta sig för

Brännbart material och vad man ska akta sig för

När man köper möbler är det viktigt att vara medveten om brandfarliga material för att garantera säkerheten i hemmet. Vissa material kan vara mer benägna att fatta eld och sprida lågor än andra. Det är därför klokt att undvika vissa typer av material när du väljer möbler.

Ett av de mest brandfarliga materialen är skumplast, särskilt om det inte är behandlat med brandskyddande medel. Möbler med skumplastkuddar eller stoppning kan snabbt antändas och sprida sig i en brand.

En annan materialtyp att undvika är löst vävda tyger eller syntetiska material som inte har blivit behandlade med brandskyddsmedel. Dessa material kan lätt fatta eld och brinna snabbt.

Vad ska jag tänka på?

När du köper möbler bör du vara uppmärksam på märkning som anger om möbeln har testats och godkänts enligt brandföreskrifter. Sådana märkningar kan ge dig extra trygghet när det gäller möblernas brandbeständighet.

För att ytterligare minska risken för brand i ditt hem är det också bra att ha fungerande brandvarnare och brandsläckare tillgängliga. Utbildning i brandsäkerhet och att vara medveten om brandfarliga material kan hjälpa till att skydda dig och din familj.

Sammanfattningsvis är det viktigt att undvika möbler som är tillverkade av brandfarliga material, särskilt skumplast och obehandlade löst vävda tyger. Genom att vara medveten om dessa risker och välja möbler med godkända brandsäkerhetsmärkningar kan du öka säkerheten och tryggheten i ditt hem.

Edvin Rösliden

Började karriären med brandskyddet på Saab. Startade Svenska Hjärtan och står för allt från försäljning till att hålla utbildningar och SBA.

Kontaktformulär

Vi brinner för att hjälpa dig!

Fältet 'Förnamn' är obligatoriskt
Fältet "Efternamn" är obligatoriskt
Ange en giltig e-postadress

Kontakta oss

Har du frågor kring våra tjänster eller produkter? Tveka inte att ta kontakt med oss!

Svenska Hjärtan AB

013-555 95

info@svenskahjartan.se

Vintererbjudande

Vi tömmer 2023 års lager av brandsläckare. 15% rabatt på samtliga modeller på lager med tillverkningsår 2023. Endast ett fåtal kvar. Kontakta oss för beställning!